Содержание
Напій такого формату став неймовірно популярним за останні десятиліття. Але історія його появи бере свій відлік ще багато століть тому. Практично відразу після появи кави на європейському континенті її почали пити із добавками. І насамперед додавати стали цукор, а також молоко чи вершки. Це робило напій ніжнішим і збагачувало його смак особливими нотками. Під час двох перших світових воєн він особливо цінувався солдатами, оскільки добре насичував та додавав бадьорості.
З того часу технології харчової промисловості зробили крок далеко вперед. Сучасна кава 3 в 1 є окремим сегментом продуктів, всередині якого існує досить широкий асортимент.
Смакова різноманітність
Звичайно ж, не завжди хочеться починати ранок з приготування класичної 100% арабіки або будь-якої іншої «чистої» кави. У таких випадках оптимальним буде 3 в 1. По-перше, готується він дуже швидко, і при цьому не потрібні маніпуляції з туркою або спеціальною кавовою технікою. Склад просто заливається гарячою водою – от і все приготування, займає воно буквально кілька хвилин. Важливо ще відзначити, що такі напої випускаються в основному у форматі саше та стіків. Це дуже зручний для споживача варіант фасування, оскільки в кожному пакетику міститься рівно одна порція напою. Особливо зручно пити 3 в 1 вранці, коли часто не вистачає часу і потрібно кудись поспішати.
По-друге, 3 до 1 – це завжди смачно. Базовий склад складається з кількох компонентів:
- кава;
- цукор;
- вершки (молоко).
Але завдяки включенню до складу харчових добавок та ароматизаторів виробникам вдається одержати широку палітру смаків. До класичних можна віднести, наприклад, «Карамель», «Ваніль», «Шоколад». Є варіанти й для любителів екзотики – «Ірландський віскі», «Вишня», «Пломбір». Придбати такі напої можна на сайті спеціалізованої компанії.
Особливості складу
Основою для кавової складової є арабіка. Саме вона дає м’якість смаку та інтенсивність аромату. У міцніших різновидах 3 в 1 використовується робуста, оскільки відрізняється виразною гіркуватістю і терпкістю. Також важливо знати, що у різних виробників пропорції основних інгредієнтів (цукор, молоко, кава) різняться. Через це смак може бути або міцним, з легкою молочною солодкістю, або більш м’яким та молочним.
Крім основних компонентів у складі є різні регулятори кислотності та емульгатори. Їх наявність не повинна насторожувати, оскільки подібні інгредієнти повсюдно використовуються в сучасній харчовій промисловості.
В цей час найбільшу кількість 3 в 1 випускають три відомі бренди.
- Jacobs.
- Nescafe.
- MacCoffee.
У кожного з них можна підібрати напій під власні індивідуальні смаки. Є варіанти для любителів міцного смаку та ласунів. І всі вони подарують смачний та швидкий початок дня.